perjantai 24. lokakuuta 2014

Minun Asics-ohjelmani

Innostuin tänä kesänä liikkumaan ulkona. Vietimme kesälomasta hyvän pätkän Pohjois-Norjan tuntureilla, jossa perhokalastimme ja vaelsimme auringonlaskusta nousuun. :) Keväällä olin toki jo liikkunut jokaviikkoisissa Taekwondo-harjoituksissa, mutta kestävyyttä en ollut harjoitellut ja se myös tuntui reenatessa. Norjassa vasta jouduin todella koettelemaan reisilihasteni kestävyyttä, kun muut painoivat edellä rotkosta rotkoon ja minä hoipperoin perässä.

Kotiin tullessa ulkona liikkuminen sai jatkoa, sillä jäin kaipaamaan ulkoilmaa töiden vastapainoksi ja sainkin tutulta haasteen lähteä kesän lopulla kympin lenkille kisaamaan. Kisa oli kihlattuni lähiperheen kesken ja meitä olikin hyvä määrä ihmisiä lähdössä haastamaan itsensä.

Juoksin kympin aikaan 1h 16min, ja olin hyvin ylpeä itsestäni! En todellakaan ollut ensimmäinen, mutta en viimeinenkään ja ylitin itseni silläkin että jaksoin hölkätä tuon pätkän! Aloin kesän alussa reenaamaan "kisoja" varten ihan neljän kilometrin hölkillä ja Sports Trackeria selatessani löydän ensimmäisiä aikojani: 9.7. 4,49km, 00:39:44 ja keskinopeus 6,8km tunnissa. Siinä oli jo kestävyys kovilla, muistan sen hyvin.

Jonkin aikaa sitten löysin blogeja selatessani vinkin Asicsin juoksuohjelmasta, missä pystyy laittamaan itselleen tietyn tavoitteen ja antamalla pohjatiedot omasta kunnostaan, se laskee ja antaa viikoittaiset juoksuohjelmat niin että tavoite olisi mahdollista saavuttaa juoksuohjelman loputtua.

No minähän menin, täytin ja fiilistelin. Sain juoksuohjelman, jossa juoksen kolme kertaa viikossa, ja helmikuussa olisi tavoitteena juosta puolimaraton21,0975 km. Hykerryttää ja jännittää, olisikohan minusta siihen? Minusta on siihen!

En lähde juoksemaan aikaa vastaan, enkä kisaamaan, vaan aion juosta omaa tahtiani, omalla ajanotollani. :)

Enkä lähde myös itkemään, jos minusta ei tähän olisikaan. Ei minulla onnistunut se laihdutushaastekaan sillä tavalla millä yritin, vaikkakin nyt olen tavoitteeseeni jo päässyt. Loppuen lopuksi en vähentänyt ruokaa vaan lisäsin liikuntaa (paljon). :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...