perjantai 12. syyskuuta 2014

Konjac - luonnonmukaista puhdistusta

Tiedättekö sen ihanan tunteen, kun naama on iltapesun jälkeen täydellisen puhdas, ei kiristävä, heleä ja virkeä. En minäkään useimmiten, sillä joku näistä neljästä puuttuu.


Pääsin tutustumaan Satoki Partners Oy:n maahantuomaan Konjac Sponge -puhdistussieneen. Sieni on tehty Konjac-kasvin juuresta ja on näin luonnontuote. Sientä on tarkoitus käyttää ihonhoidossa, joko öljyttömän meikin yksittäisenä poistajana, tai ihonpuhdistuksen täydentäjänä puhdistusaineen kanssa.

Pakko myöntää, että kokeilin alkuun puhdistaa öljytöntä meikkiä, mutta en päässyt kertaakaan täydelliseen lopputulokseen tällä, vaan iho tuntui pesun jälkeen nihkeältä ja siltä, että olisin vain levitellyt ihon talia ympäri naamaa. Jopa leuka totesi tämän ja pukkasi heti käytön aloittamisen jälkeen pienen rivin näppyjä. Uskon, että kuvitelmiani vastoin meikkini olikin öljypitoista, jolloin puhdistus ei toiminut vaan levitti öljyt pitkin naamaa. Aamulla, heränneen nassun puhdistuksessa tämä toimi mainiosti ilman mitään puhdistusaineita.
Muutaman viikon jälkeen myönsin tappioni ja kastelin naamani puhdistusaineella (kokeilun aikana käytin Erisanin herkän ihon puhdistusemulsiota, sekä LV:n puhdistusvaahtoa). Lopputulos oli mahtava! Olen aina joutunut taistelemaan ripsivärin poistamisen kanssa, sillä en tykkää käyttää erikseen silmämeikin poistoainetta, koska ne herkistävät silmää turhaan, mutta puhdistusaineen kanssa sain pyöriteltyä vesiliukoiset ripsarit helposti pois ripsistä. 


Olin aluksi puhdistusaineen käyttämistä vastaan periaatteen vuoksi, sillä jos tuote lupaa poistaa meikin ilman puhdistusainetta, niin toki haluan sen niin tekevän! Tässä on tosin mentävä itseensä ja todettava, että ehkä minun öljyinen, talia erittävä, herkkä sekaihoni vaatii omanlaistaan puhdistusprosessia, eikä meikki lähde pelkällä vedellä ja sienellä.
Konjac sieni maksaa n. 13 €, mutta kestää 1-3 kk, päivittäisellä käytöllä uskon että kolme kuukautta. Sieni ei pilaannu, jos sitä hoitaa oikein. Se on huuhdeltava aina käytön jälkeen, välillä mieluusti saippuan kanssa, sekä sen voi keittää, jos epäilee että bakteerit olisivat päässeet siellä jylläämään. Olen nyt käyttänyt omaa sientäni jo kolme kuukautta, eikä se ole muuttanut väriään tai alkanut tuoksumaan pahalta. Olen aina käytön jälkeen huuhdellut sen ja puhdistanut myös saippualla n. kerran viikossa ja ripustanut sen narustaan kuivumaan. Vielä se ei ole osoittanut murtumisen merkkejä, mistä näkee heti kun sieni alkaa olla käyttöaikansa lopussa.


Konjac-sientä voi ostaa mm. Sokokselta ja Stokkalta, sekä Life-kaupoista ja niitä löytyy eri laatuisina. Kuvissa on "normaali" sieni, mikä sopii kaikille ihotyypeille, mutta tällä hetkellä minulla on käytössäni epäpuhtaalle iholle tarkoitettu tummanharmaa konjac-sieni. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...