keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kuvien muokkaamisesta

Sain blogin ulkopuolelta kommenttia, että muokkaan liikaa kuviani ja että se on epäreilua lukijoita kohtaan. Nyt voin sanoa että harmittaa.

muokkaamaton kuva


Mitä mieltä ihmiset yleensäkin ovat, muokkaanko kuviani liikaa? Kuvaan aivan surkealla kameralla ja minun on pakko säätää photoshopilla leveleitä ja käyttää curves-työkalua, että näistä saa mitään selvää. Mielestäni en muokkaa kuvia pahasti, ellei sitten lasketa aivan ensimmäisiä meikkikuvia, jotka muokkasin ilman kunnon photoshop-osaamista ja nyt kun katselee niin ne näyttävät hieman tökeröiltä.

Yritän mahdollisimman hyvin saada blogini kuvissa näkyviin meikin ja sen rajat. Silmämeikissä keskityn siihen, että se on mahdollisimman lähellä oikeaa väriä, ilman lisättyjä varjoja tai värittämistä. Ihoni sävy on kamerani kautta harmaa/valkoinen/punaisen kirjava, joten yritän värejä säätämällä löytää oikean ihonsävyni.Tässä on esimerkki kuvieni alkuperäisestä laadusta ja sitten se muokattu kuva. Mitä sanotte, onko kuvan muokkaus mennyt yli rajojen? Vai onko muokkaus vain tarpeellinen. Minun mielestäni se on ihan tarpeellista, koska alkuperäinen kuva on s u r k e a laadultaan.

10 kommenttia:

 1. No ei kyllä miun mielestä oo yhtään liian muokattuja kuvia! ..Mulla taas on vähä toisenlainen ongelma, kun ei ole mikään hyvä kamera itelläkään ja mie taas en osaa ollenkaan muokata kuvia, niin joskus sitten esim. luomivärit ei näytä yhtään siltä, miltä ne näyttää "luonnossa" :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiva että olet tätä mieltä! Mä luin tän: http://koti.kapsi.fi/juanttil/photoshop/valokuvat.html ja koetan parhaani mukaan saada kuvan näyttämään samalta kuin oikeasti sen pitäisi näyttää. Olen kovin kateellinen järkkäreiden omistajille! :)

  VastaaPoista
 3. Et muokkaa minunkaan mielestä liikaa. Itselläkin on käytössä vain pokkari, joka hävittää värejä, joten säädän yleensä aina vähän terävyyttä ja väritasoja. Sellainen muokkaus, jolla kuvasta on tarkoitus saada mahdollisimman saman näköinen ja värinen kun luonnossakin on mielestäni ihan ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla :) Aloin eilen miettimään että ajattelevatko kaikki samoin kuin tämän tekstin innoittaja, mutta onneksi eivät. :)

   Poista
 4. Mielestäni olet hyvinkin ymmärtänyt sopivan kuvanmuokkausidean, eli huonot kuvat sellaisiksi, että niistä näkee millaisen meikin olet oikeasti tehnyt. Ei mitään järkeä laittaa harmaata muokkaamatonta kuvaa, josta lukija ei saa mitään käsitystä minkälainen meikki luonnossa on :( Joten samaan malliin vaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, samaa minäkin ajattelin! Kuulemma meikkiblogeihin ei saisi muokata kuvia yhtään... Pyh, sanon minä nyt ja jatkan siis samaan malliin! Eihän siinä lukijoille mitään iloa olisikaan, jos kuvat olisivat sumeita. "Tää on oikeesti vihree meikki siis ja mun huulet on todellisuudessa ihan pinkit, ei punaiset, kuva vääristää..." :D

   Poista
 5. Jatka vaan. :) Minustakaan ei mene överiksi lainkaan! Ei ole blogiasi lukiessa tullut kertaakaan mieleen koko asia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa :) Näiden kommenttien tiimoilta huomaan, että ehkäpä minun pitäisi olla miettimättä niin paljoa, mitä muut ajattelevat :D

   Poista
 6. Näinpä. Ikävistä kommenteista on helppo pahoittaa mieli. Blogisi on hyvä näin! :)

  VastaaPoista
 7. Ei ole lainkaan liikaa muokattu kuvia. On vain hyvä, että kuvista muokkaa hivenen tarkempia yms. niin että meikki pääsee esille hyvin. :) Jatka vaan samaan malliin! :)

  -Heppu

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...