maanantai 23. syyskuuta 2013

Ei, en enää ole onneton...

nyt kun tiedän mitä onni on...


Tämän päivän onnesta vastasi L´Oréal Excellence Creme, 4.54, Tummanruskea mahonkikupari.

--------------------------------------------

Hiusvärihistoriani on laaja. Ensimmäistä kertaa värjäsin hiukset sävyteshampoolla viidennellä luokalla ja kuudennella halusin tummanruskeat hiukset kirkkaanpunaisilla latvoilla. Ne olivat mahtavat, sen kaksi viikkoa mitä punainen väri kesti voimakkaana.

Sitten olin useamman vuoden tummanruskeatukkainen, kunnes lukiossa ennen kirjoituksia päätin että haluan olla blondi. Minulla on ihana yo-kuvakin, missä on kiharat vaaleat hiukset, enkä tunnista itseäni! Blondi-vaihe kesti noin vuoden, jonka jälkeen vetäisin tummanruskeaksi ja poltin varmaan puolet latvoistani samalla. Kuitenkin, tämä tummanruskea vaihe ei myöskään kestänyt pitkään, vaan halusin taas vaaleaksi. Ihme kyllä oli tällä kertaa hieman vaikeampaa.... Vaalean kauden jälkeen (kesti taas about kolme-neljä kuukautta) menin kampaajalle ja halusin punertavanruskeat. Lähdin kampaajalta violeteissa hiuksissa. Oli kyllä itku silmässä kun kampaaja kommentoi "No ei ainakaan tule samaa väriä kadulla vastaan." 

Violetin sain onneksi haalistettua pois ja värjäsin päälle punaisen kestovärin. Se oli ihana! Punaisesta siirryin taas ruskeaan ja ruskeasta lähdin vaalentamaan taas. Vaalea kausi kesti puolisen vuotta ja viime keväänä värjäsin vaaleanruskeiksi. Kesän aikana väri haalistui ja hiukset kuivuivat ihan hampuksi, kunnes 23.9. päätin palata takaisin punaruskeaan. Saa nähdä kuinka pitkään tämä kestää! :D

Ja pahinta on, että tämä edellä mainittu on tapahtunut noin kuuden vuoden sisällä. Ihme että minulla on enää hiuksia mitä värjätä. 

Olen varmasti kokenyt kaikki kotivärjäysmokat, mitä olla ja voi:

1) Sekoita eri merkkien vaalennusaineet keskenään, tulee taatusti vihreää.
Eli jos vaalennat tietyllä merkillä, omien kokemusteni mukaan en suosittele vaihtamaan.

2) Värjää kestovärillä usein
Ei kannata ainakaan kotivärjäyksenä, lopulta et saa uudella värillä enää mitään kiiltoa hiuksiin, koska ne ovat jo täynnä sitä väriä. Itse suosittelen sävytteitä kestovärin päälle.

3) Valkoinen pyyhe ja tumma väri on kaiken a ja o, värjäyshetkellä. 
Ei ole. Älä edes kuivaa valkoisella. Sitä väriä irtoaa kuitenkin... 

4) Älä putsaa heti hiusrajaan roiskunutta väriä, kyllä se lähtee myöhemminkin.
Ei lähde.

5 kommenttia:

 1. "Vaalean kauden jälkeen (kesti taas about kolme-neljä kuukautta) menin kampaajalle ja halusin punertavanruskeat. Lähdin kampaajalta violeteissa hiuksissa. Oli kyllä itku silmässä kun kampaaja kommentoi "No ei ainakaan tule samaa väriä kadulla vastaan."

  Pyysit punervanruskeaa ja sait violettia? Ammattilaiselta? :O Miksi kampaaja ei taittanut violettia pois? Ei todellakaan olisi ollut vaikea homma violettia taittaa punaruskeaksi. Jos hiuksesi olivat lähtökohtaisesti todella vaaleat, niin olisi pitänyt tehdä esipigmentointi tai sitten jos yllätys pääsee tapahtumaan (niitä sattuu ammattilaisillekin), niin sen voi korjata ja hyvän ammattilaisen tuleekin se korjata.

  Vaikka valaistus kuvassa ei teekään oikeutta hiustesi värille, niin ne näyttää silti hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin kävi. Samalla lähti puolet pituudesta pois, tasapitkä polkka tuli. Pyysin myös kerrostamaan polkkaa ja parturi sanoi että näin on ihan hyvä. Lähdin siis violetin POTAN kanssa pois. :D Kaksi ja puoli tuntia väänsi väriä päähän ja leikkasi, oli ihan kampaamon omistaja. Ei varmaan tarvitse sanoa, että sinne en enää mene. Otin leikkaus+värjäys paketin Citydealista ja jälki oli kyllä sen hinnan mukaista. Silloin harmitti niin että itketti, nyt vain naurattaa. Ja lähtökohta oli tosiaan puhkipoltettu kotivärjätty vaalea. Itse sain valita värisekoituksen ja valitsin kaksi ihan punaruskeaa tupsua.

   Poista
  2. Ja kiitos! :) Iltapimeällä on vaikea saada väriä näkymään, mutta olin niin fiiliksissä että oli pakko laittaa heti kuva. Olisimpa tajunnut ottaa "ennen"-kuvan myös.

   Poista
  3. kuvia violetista potasta? :DD haha naurattaa ajatuskin

   Poista
  4. Haha joo - ei. :D En onneksi ottanut kuvatodisteita tapahtuneesta. Mieti Pulp Fictionin Uma Thurmanin kampaus ilman otsista ja ajattele se tummanviolettina. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...