perjantai 20. syyskuuta 2013

Söppänää ja ruppanaa - suihkussa!

Kärsin kuivasta ihosta. Kuiva iho ilmenee heti kun unohdan rasvata, tai kun pesen sitä väärillä aineilla. Paras rasva minulle on ollut ihan apteekin perusvoiteet, mutta inhimillisesti mieluummin käytän mukavan tuoksuisia ja näteissä pakkauksissa olevia kosteuttajia.

Sama tapahtuu myös suihkussa! Paras vaihtoehto olisi varmaan pestä sillä perusvoiteella koko kroppa (kuulemma mahdollista) mutta kuitenkin etsiskelen niitä kukkaisisia suihkugeelejä kauppojen hyllyiltä.

Luulin löytäneeni etsimäni, kun suuntasin Life-luontaistuotekauppaan ja poimin sieltä Weledan Villiruusu -suihkusaippuan eli luonnonmukaisen ruusuntuoksuisen suihkugeelin. Nämä luonnonmukaisemmat tuotteethan pitäisi olla hellempiä iholle.

No ei ollut hellävarainen. Ihoni oikein kiristyi sillä sekunnilla kun astuin  suihkusta pois ja kutisi kamalasti. En tiedä johtuuko se tästä, mutta selkääni ilmestyi myös finnejä aika kasa, vaikka niitä ei moneen vuoteen ole ollut. Lueskelin tuotteen inci-listaa ja huomasin aika kärjessä alkoholin, mikä on varmaan suurin syy kuivattavuuteen. Eli tässä otsikon ruppana...

Tarkempi listaus (mä en ymmärrä näistä paljoakaan...):

Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Coco-Glucoside, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Chondrus Crispus (Carrageenan), Rosa Moschata Seed Oil, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citronelol*, Geraniol*, Citral*, Eugenol*.
* from natural essential oils 

Tänään kauppareissulla bongasin vaihtoehdon tälle, rakastamani LdB:n uuden suihkusaippuan: Fun and Fabulous Wild Strawberries & Cocoa. Tämä mainostaa sisältävänsä metsämansikkauutetta ja kaakaota, ei parabeeneja, eikä incissä näytä olevan alkoholia. Tuoksu on makean mansikkainen ja vieno suklaanaromi saavuttaa nenän tätä levittäessä. :)

Yhden kerran tätä olen vasta käyttänyt, mutta ei ainakaan heti kiristellyt suihkun jälkeen. Jos tämä ei toimikaan niinkuin toivoisin, on tämä ainakin söppänä!





4 kommenttia:

  1. Voi että, harmi että Weleda oli pettymys! :/ Mun suosikkeja luonnonkosmetiikan puolelta on Santen suihkugeelit, pesevät mutta eivät kuivata, ja niissä on aivan ihanat tuoksut. Tällä hetkellä koko perheellä käytössä ihan jäätävän kokoinen litran pumppupullo, joka maksoi suunnilleen 13 euroa jossain nettikaupassa. Eli edullista myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä miekkonen käyttää Sante Hommea ja on ollut hyvin tyytyväinen! Itse menin alunperin Life-kauppaan etsimään Santea, mutta sain myyjältä sen vaikutelman että Santea on vain miehille ja suositteli Weledaa kun se ei luonnonmukaisena kuivata... :D Pitää laajentaa etsintää verkkokauppoihin. :)

      Poista
  2. Slurps! Mä olin niin lähellä tällä viikolla ostaa Sokkarin alesta tuon LdB:n mutta hillitsin itseni. Tuon taidan kuitenkin hakea sitten kun edellisiä on saatu kulutettuja vähän pois... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) On ilo nähdä kuinka vielä joku jaksaa seurata blogia, vaikka tässä taukoilen. LdB on ollut unelma käytössä, iho ei ole ollenkaan kuivunut siitä. Syyskuusta on jo hetki aikaa, mutta vasta nyt on pullonpohjat menossa. Kaikki finnitkin lähtivät pois tätä käyttäessä, joten voin suositella herkällekin iholle.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...